vrijdag 11 maart 2011

Recipe for Happiness.


Behalve bovenstaande schoenen (COS, helaas oude collectie): onderstaande handleiding. Zelf geknipt en geplakt met deze en het zakske diepvriesbosvruchten van de Colruyt (€2 en ne klets, gaat dat halen!), en vooral zelf gemaakt: Ghent Cheesecake.

Wat heb je nodig (behalve goede moed en dito oven)?

100 gr. verkruimelde koekjes (ik nam speculoos en ging flink tekeer met de pureestamper) / 40 gr. boter (de mijne was gezouten maar dat bleek niet zo erg te zijn) / 350 gr. ricotta / 350 gr. volle kaas (ik heb 250 gr. ricotta en 500 gr. volle kaas bijeengekapt, neem het doorgaans niet zo nauw met strikte afweegwetten) / 100 gr. suiker / 3 eieren / sap van een citroen (ik nam dat van een appelsien: ook muy bien!)

Wat doe je?

Oven voorverwarmen tot 180°, ondertussen de boter erin zetten zodat die smelt. Koekjes verpulveren, stromende boter eronder mengen, op de boden van je taartvorm (springvorm in mijn geval) draperen. Oven laten zakken (qua graden √©, zot!) tot 140, taartbodem erin laten staan voor een kwartiertje. Ondertussen ricotta en roomkaas opkloppen, suiker erbij en de eieren een voor een laten participeren. Aan het eind het citrussap erbij. Blijven roeren binst. Over de ondertussen kei-knapperige geworden bodem storten en dat geheel mag voor een uur de oven in. Op 140° graden nog steeds, jawohl. Als 't klaar is, is't nog niet klaar, ha, want dan moet-ie wat afkoelen, zeg maar een uur. Tijdens heel het ovenproces heb ik zo'n 150 gr. bosvruchten laten mee-ontdooien op het dak, zodat ik die over het gelige geheel kon storten aan 't end. Resultaat? Dit (ongeveer dan, wel iets meer vrucht):

journaldejours

En daarna dit. En toen dit. The way to the heart is through the stomach!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten