dinsdag 24 mei 2011

The Era of Voyeurism.

Als het op nieuwtjes, weetjes en tippen van de sluier aankomt ben ik een voorspelbaar doetje. Van zodra ik een knapgeklede chick zie lopen, vormt schaamte een drempel voor mijn drang haar op de vrouw af te vragen of ik haar kleerkast eens zou mogen bezichtigen. Mijn favoriete rubriek in damesbladen is die met de kleerkast van een Bekend Vrouwmens. Drie keer raden waarom ik zo graag babysit…  U leest het: Nieuwsgierigheid is mijn  middelste naam. Maar sinds ik op straat betrapt ben tijdens mijn ongegeneerde gegaap naar de fancy woonkamerinrichting van een (net thuisgekomen) eigenaar-met-smaak, hou ik mijn voyeuristische neigingen halsstarrig in bedwang.

Ik prijs mezelf dus gelukkig een kind van mijn tijd te zijn, een tijd waarin een simpele muisklik het mogelijk maakt schaamteloos in iemands huis, kast en leven te gluren. Het hoeft daarom zelfs  nog geen volledig huis te zijn, een hint is al genoeg, mijn fantasie doet de rest. Want, zoals Gods rechterhand Dries Van Noten het zegt:

It's more interesting to have just a picture of a small detail - then you can dream all the rest around it. Because when you see the whole thing, what is there to imagine?"

Dit is dan ook het uitgangspunt van de Vogue onder de voyeurblogs. Erin Kleinberg and Stephanie Mark zijn het vrouwelijke duo achter The Coveteur. TC maakt zijn naam waardig door je willens nillens te laten hunkeren naar kasten vol luxueus designergerief. Invloedrijke modemensen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden gunnen de kijker kleine hints uit hun persoonlijke kledijarchieven, ondersteund door een waanzinnig decor. Goed om dromen, slecht voor de portemonnee, maar o zo verslavend voor het oog!


Nog meer hebberigmakend spek voor mijn bek is  Closet Visit. Jeana Sohn geeft er artistieke vrouwen het woord over hun stijlfilosofie en laat ze in hun lievelingsstukken poseren in een huiselijk decor. Don’t try this at home! is hier opnieuw van toepassing. Tenzij je toevallig een goudschijtende ezel op stal hebt staan, natuurlijk.


Into The Gloss is dan weer een waar paradijs voor beauty-addicts, of in mijn geval: -leken. Rubriek the TOP SHELF focust op de badkamerkastjes en boudoirs van de eigenaressen en onthult de geheimen van perfect haar, huid en nagels. Handig zijn de doorklikjes naar sites waar ze al die obscure Braziliaanse oliën, hydraterende goedjes en babyzalfjes aan de vrouw brengen. De moraal van het ITG-verhaal is overigens: word goede vriendjes met beautyredacteurs. Of wees er gewoon zelf een. fiftiesafbeelding via ffffound

6 opmerkingen:

 1. Superleuke post! Ik ben fan van the Coveteur. Onlangs de kast van Suzanne Rogers gecheckt en mijn ogen vielen er bijna uit. Decadent! Denk theekransje tussen de 2.55 en andere Chanel friends :)

  Leuk dat je via Alains boek op mijn blog terecht was gekomen! Was het toevallig een stage bij De Eenhoorn dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij schrijft zo leuk!! En nu heb je me ook al nieuwsgierig gemaakt waarom je iemand zoekt met hetzelfde "syndroom" haha! Mr ik wou je eigelijk ook vragen of jij weet of ze ergens de knock offs vd Isabel Marant (dicker) laarsjes verkopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi. Merci, ladies.
  Check je mail voor antwoord op àl jullie vragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het ook een leuke blog!! erg verfrissend ook. Mag ik trouwens ook weten waar de (knock off?) IM laarsjes vandaan komen?
  Bedankt! en keep up the good work :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja hoor, dat mag je. Cf. mail to the box! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben heel je blog aan het doorgaan (alles lezen doe ik ooit wel nog eens), en... I'm impressed, lady!
  Ik heb je gevonden dankzij Whatever a Go Go (die ook al zo leuk schrijft) maar wauw, jij hebt ook (schrijf)talent zeg!
  En daar kan ik echt van genieten - van een goedgeschreven, interessante, grappige, originele, fashion-minded blog. Chapeau!

  Jij wordt een favoriet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen