dinsdag 14 juni 2011

Het Rijk der Vrouw.Magazine: The Sunday Times Style, May 2011
Editorial: ‘The Dream Weaver’
Style: Lucy Ewing
Model: Iris Egbers
Photography: Daniel Sannwald

Modefotografie en eten, het is telkens weer een absurde match. Al is het maar omdat de aankleedpoppetjes uit modeland het doorgaans amper doen. Anders dan de explictiet vulgaire editorial die Terry Richardson samen met Carine Roitfeld en Crystal Renn maakte voor de negentigjarige jubileumeditie van Vogue Paris, spreekt uit dit kleine reeksje een subtiel zinderende spanning. Iets klopt namelijk niet, alsof Betty Mad Men Draper iets stouts van zinnens is. In combinatie met de brave huisvrouwoutfits van Bottega Veneta werken eetbare objets trouvés als het bundeltje rabarberstengels, het brood of de eind worst vervreemdend, erotiserend, bijna schokkend en tillen de sfeer naar een hoger niveau. Mochten Juergen Teller en Guy Bourdin een (schijn)huwelijk zijn aangegaan, dan was het popart - achtige 'The Dream Weaver' daarvan de officiële getuige geweest. Eentje met een serieuze hoek af en een nogal theatrale kapper.

3 opmerkingen:

  1. Dude, you have a way with words! Die beschrijving zit er boenk-op - pardon my Dutch. Eten en mode, inderdaad een vreemde combo. Al mogen we deze zomer niet klagen, met al dat fruit op onze jurken. Brood als clutch blijft misschien wel altijd een brug te ver. Jammer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, helaas! Ik voel wel anders wel iets voor een sandwichsjakosj of een Groot Grof Gesneden 2.55. Maar dat fruit... dunno, niet echt mijn kopje thee. Heb liever een fruitfeest op mijn bord dan een in mijn kast.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goh ik hou wel van fruitprints, fruitaccessoires, fruit-alles eigenlijk. Mijn favoriete sjakosj is een watermeloen dus ik verwelkom de trend!

    BeantwoordenVerwijderen