zaterdag 23 juni 2012

Days like these.


Er zijn zo van die dagen waarop de tijd een kolkende orkaan is, en ik het nietige mensje dat zich staande tracht te houden in het oog van de storm. Dagen die onopgemerkt uitmonden in weken. Weken waarin ik het hoofd (met een haardos die wegens tijdgebrek slechts zelden wordt gewassen) wel tig keren dreig te verliezen en die me doen snakken naar een simpele plof in de sofa, een boke met kaas of gekookte patat, in plaats van de honderdvierentwintigste pasta pesto buitenshuis. In zo'n mallemolen vind ik heil en troost in kleine, fijne dingen. Een verse bos bloemen, mijn favoriete streepjes, de ontwikkelde herinneringen aan een jaar vol seizoenen, reizen en feest. Maar ook door orde in de kast (binnenkort meer nieuws over het nobele doel van mijn opruimwoede), voor het slapengaan een aflevering van het redelijk genietbare Girls (hoera voor blote tetten op teevee!), op tijd en stond een goed glas rode wijn, nieuw zwart ondergoed van den Innovation en -in't passeren van zhe beauty parlour- een veeg roze Yves Saint Laurent (dra Saint Laurent Paris (wistjedatje)) op de lippen word ik van de mentale ondergang gered. En praise the lord!, want morgen is het zondag, en dan heb ik eindelijk nog eens tijd om veel te lezen. Mijn virtuele boekenplank is alvast afgestoft.
Prettig weekend, allerliefste lezer!

4 opmerkingen:

 1. All hail peonies! Beetje cliché maar nooit niet esthetisch verantwoord :) Grappig dat je 't zegt trouwens van Els De Pauw, want ik kocht onlangs schoenen van haar op een kledingverkoop. Er zijn ergere vergelijkingen, denk ik zo. En Girls is inderdaad, ondanks alle hysterie en outrage, gewoonweg een verdomd grappige serie, me dunkt. Bedankt trouwens, nog 2,5 dagen en ik ben er definitief van af!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook Girls fan! Heerlijke serie toch :)
  Hopelijk heb je gisteren genoten van je lees-tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die foto's zijn cewl!! Hoe zijn die zo gemaakt, is dat met 1 of ander speciale lomography camera? Gracias!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neine, ik doe niet aan lomo-shizzle, mijn Olympus Superzoom 70G is echter een wondermiddel en de lieve mensen van de Photo Alltech-shop in de Gentse Ajuinlei doen de rest. Vragen naar een proefdruk!

   Verwijderen