woensdag 11 juli 2012

Inventory /\ Prevention.

polyvore
Daar ik morgen de godganse dag uit winkelen ga, vatte ik op deze herdenking van den Vlaemschen triomf in 1302 het lumineuze plan op een aantal lijstjes te maken. Omdat ik sowieso niet graag shop voor/in de zomer (tijdens dat jaargetijde draag ik meestal mijn meest zomerse winterkledij, tenzij het echt niet anders kan) en ik nu al weet dat de lokroep van al die honderdduizenden dingen-die-ik-eigenlijk-niet-nodig-heb me vanuit elk walhalla die de straat rijk is in de war zal brengen of me, in het slechtste geval, volledig uit mijn lood zal slaan. Maar ook omdat de status van mijn zomerkast me, met dank aan het schofferen van hoofdzonde Luiheid (elke dag opnieuw te laat opstaan waardoor ik in mijn ochtendspurt rommelen moet en des avonds geen tijd maken voor de grote herziening), niet heel erg duidelijk was. Daardoor was ik eigenlijk niet goed op de hoogte van wat ik daadwerkelijk nodig heb. Maar dat probleem is bij deze dus van de baan:  

 

Met de riante opbrengst van een alweer geslaagde klerenveiling (dankuwel, liefste kopers!) verkeer ik in de luxepositie een aantal missers te maken. En toch ben ik vast van plan deze strooptocht tot een succesvol einde te brengen. Zelfs al keer ik met beschamend lege handen terug huiswaarts, mijn geld zal enkel rollen voor de wannahaves, en dus niet voor de suddenlyseriouslyconsideringhaves (of uit pure frustratie). Laat ik dan meteen ook maar een aantal zaken oplijsten die ik in eigen achterhoofd vastbeitelen moet als was het cement:
1/ Oversized is so last year. Het wordt hoogdringend tijd me naar eigen gestel te kleden en de redenering achter het 'twee-maten-groter'-principe ('een hele dag mijn buik intrekken is te lastig', cf. Luiheid) te laten vallen. I'm slender, fit and fabulous!
2/ Laat je niet beïnvloeden door medeshoppers. Dat doorzichtige witte t-shirt staat de brunette uit het naburige pashokje misschien wel beeldig, jij hebt enkel zwarte BH's en walgt van witte. Don't! Hetzelfde geldt voor: fluo (fletse huidskleur), colourblok (draag je toch nooit), gouden juwelen (p.i.m.p.), retrocuts, baggy en oversized (zie punt 1/). En vergeet niet: jij gaat enkel voor wat naar kwaliteit geriekt! Dood aan de shoppingpagina's van de Flair!
3/ Foliekes mogen, maar dan enkel en alleen als het innerlijk gaat donderen, bliksemen en ontploffen binnen de minuut vanaf het ogenblik dat de verleider in kwestie in je blikveld verschijnt. Zoniet: hou je bij De Lijst!
4/ Net niet is niet goed genoeg. Polyester mag dan wel goed op zijde lijken, denk aan de beschamende scheur in je Essentielpak op die V.I.P.- show en de bijgevolg niet-elegante, tevergeefse bedekmanoeuvres! Hetzelfde met alle stoffen die enge ziektes doen vermoeden, zoals daar zijn: viscose, acryl en polyurethaan.
5/ Stel jezelf De Vijf Vragen. Heb ik dit echt nodig? Zal ik het (vaak genoeg) dragen? Valt het te combineren met overige bezittingen? Is de verhouding prijs-kwaliteit interessant? En vooral: heb ik de hartenklop (zie punt 3/)?

zwart leren jasje (zonder schouderstukken) / verse niemendallen / zwarte high-rise én ankle-cut jeans in 1 / rood-wit gestreepte top / cut-out zwarte heels / zwartzijden jurk of top / grijze mohair pull / navy wollen pull / byredo parfum / zilveren armband / zwart zijden hemd / zwart leren tas / top met print en knoopjes

   Morgen hoop ik dus van een ware victorietocht thuis te komen. Met de huisbereide gouden tips en bovenstaand boodschappenlijstje bij de hand kan het eigenlijk amper mislukken. Tenzij een verantwoord aanbod met dito prijsjes achterwege blijft. Spannend. Ik doe nu al in mijn (kanten onder)broek.

5 opmerkingen:

 1. Oh wat een handige tips! Ik koop weinig, maar als ik dan plots mijn koopwoede krijg koop ik véél, miskopen included.

  Ben benieuwd naar je buit! Het zien er leuke dingen uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Flawless writings zijn anders ook heel erg toepasbaar op jouw schrijfsels hier. Ik studeer Taal- en letterkunde maar met Nederlands kan ik al helemaal niets aanvangen. Engels lukt wel maar ik ben altijd gefrusteerd om zelfs die kleine stukjes op m'n blog. Dat gezegd zijnde, crossing my fingers for a part two. En heel veel van dit kan ik eigenlijk ook gebruiken. Mijn eeuwige probleem, op zoek gaan naar basics en thuiskomen met roze loopschoenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En is het gelukt? Tof geschreven! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben benieuwd of het gelukt is! Je schrijft zo fijn trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nel, ik ben je posts nog eens aan het bekijken en ik realiseer mij nu pas wat een ongelofelijk handige post dit is! Ik wil dit ook allemaal!! Na mijn herexamens doe ik ook een kledingverkoop op Facebook ofzo, zodat ik mij ook enkele wollen en mohair truien (en eventueel andere dingen) kan aanschaffen ;)

  BeantwoordenVerwijderen