vrijdag 14 februari 2014

Binnen tweedehandsbereik.

1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

Op nummer een staat het gevoel dat je af en toe kan overvallen in kringwinkels of op de rommelmarkt die bij de pensenkermis hoort. De tweede plaats is voor het interieur van generatie grootouder. Daar heb je stiekem fictieve post-its op menig meubel hangen, maar is je liefde voor de inwoners veel groter dan je hebzucht. Het brons gaat naar galerijen, beurzen en verkoopsites. Daar is een aanbod te zien waarvan je voordien niet besefte dat je het nodig had, met prijskaartjes die elke vorm van geluk meteen de kop indrukken. Op die plekken neem je dan maar genoegen met mijmeringen, in de wetenschap dat het duo geduld en oplettendheid je ooit zullen lonen. 

Het Kortrijkse Be-dsgn is zo'n reden tot verlangen en frustratie. De online galerij is gespecialiseerd in 20ste-eeuwse Belgische meubels en decoratie. Behalve met tarieven goochelen de twee bezielers ook met ontwerpers en decennia. Handig voor de zoektermen. De 'Vintage stoel met gaatjes' wordt dan een succesvoller 'Shell Pierre Guariche for Meurop 1960'. En zo komt dat huiselijke decor uit je dromen weer net iets dichterbij. 

1 opmerking:

  1. Wat een schoontjes allemaal! Ik schuim ook vruchteloos de kringloopwinkels af, in de hoop ooit een schat van een meubel te vinden. Tot nu toe zonder succes, maar geduld loont...

    BeantwoordenVerwijderen