vrijdag 12 september 2014

Stofwisseling.isabel marant | michael kors
burberry brit | mm6 by maison martin margiela
hope | stella mccartney
proenza schouler | acne studios

Voor wie de kriebels krijgt van overgangsfasen is 't een knap lastig fenomeen. Dobberend tussen nawee├źn van zomerbelevenissen en een nakende trip naar de d'Ardennen, tussen Aperol Spritz en warme chocomelk, blote benen en tv-dekentjes kan de vertwijfeling al eens toeslaan. Reclamefolders en winkelrekken hebben daar een niet gering aandeel in. Met een lichaam dat net was gaan wennen aan een Italiaans klimaat kom je, eens thuisgekomen, dan ook ongewild tot toestanden als winterjassen passen in short (of ze heimelijk gewoon dragen), aftersun als een laag kledij beschouwen en verwoed espadrilles blijven verslijten tot de eerste herfstbui ze aan flarden regent.

Meteo.be als startpagina en een groot inschattingsvermogen bij het aankleden in de ochtend zijn mooi meegenomen in onzekere getijden als deze. Zo kom je niet tot vervelende situaties waarin het zweet je langs te dik ingepakte rug glijdt na nog geen kilometertje fietsen. Vermijd je beschamende voorvallen met permanent rechtopstaande armharen en een om geschokte blikken vragende buste omdat het je vanuit het raam gezien toch warmer had geleken. Het grofgebreide najaarsaanbod mag er dan nog zo aanlokkelijk uitzien, grote jassen en cocoontruien passen voorlopig niet in dit kraam vol heimwee naar zon. Al bestaat het fundament van mijn weekendtas slinks genoeg uit 100% merinowol. In het zuiden van dit land weet je toch maar nooit met winterse buien.

3 opmerkingen:

 1. Een waarheid als een koe.
  Deze week wordt het 27°C in Gent. Maar 't gaat ook regenen.
  HELP.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel plezier, klimatologische stabiliteit en vestimentair schoons gewenst in d' Ardennen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas, 't is al achter de bezwete rug! Ik had mijn blote benen mee maar het was beter weer in de Vlaanders van 't weekend. Gelukkig krijg je warm van wijn, Kubb en wandelen.

   Verwijderen