dinsdag 10 mei 2011

Da't ier stil is! [Part II]

[Maar nu toch al wat minder!] Jupla, back on track. Structuur in het leven is goed, daar ga je helder van denken en de rotzooi verdwijnt geleidelijk uit de archiefschuifjes van je brein. Maar zo nu en dan, tijdens het zoeken naar de (zoveelste) academisch klinkende variant van het werkwoord 'vinden', floepen er wel eens niet-structuurgerelateerde zaken door mijn gedachten. Wat ik zou kopen met mijn eerste echte loon, bijvoorbeeld (net-a-porter here I come!). Hoe ik mijn kinderen zou opvoeden (in den hoek, billenklets of dweilen als straf?). Plekken waar ik zeker nog heen wil (Aruba! Timboektoe! De Golf van Biskaje! Nieuw-Zeeland! De rimboe!).  Welke taart ik nu het lekkerst vind (kaas of chocolade?), welke boeken ik nog allemaal lezen moet, welke films te zien, wat nog in en wat uit mijn kleerkast moet, engazomaardoor. Om al die informatiestromen min of meer te kanaliseren, zijn lijstjes een geweldige uitvinding. En dan is er zoiets als:

- Listography.

mijn ♥-lijstertje du moment

Een online platform voor alle mogelijke lijstjes, van filmlijstjes tot boekenlijstjes over wenslijstjes via herinneringslijstjes. Gemakkelijk up-to-date te houden en te pimpen naar eigen believen. De mijne is nog fel in-progress, dit is wat ik zo ongeveer voor ogen had. Wondertip voor online actieve chaoten.

-  Ja, lijstjes zijn echt my thang. Net als fruitjes dat zijn, zeker in dit seizoen en hetgeen dat nog komen gaat. Fraizekes, mango's, ananaskes, bananen, kiwi's, kerskes, perziken, druiven, pompelmoezen en frambozen, gimme gimme! Het kleurenpalet dat in de Zara tegenwoordig zo'n zeer doet aan mijn ogen verdraag ik van mijn fruitvriendjes in de schaal wonderwel moeiteloos.

- Haruki Murakami. Een wonderbaarlijk literair fenomeen, waarvan ik de hype hoogst intrigerend vond. Zonder er iets van te hebben gelezen, overigens. Tijd om dat eens aan een onderzoek te onderwerpen, dacht ik zo, en ik haalde er maar meteen zijn 900 pagina's tellende The Wind-Up Bird Chronicle (De Opwindvogelkronieken) bij.  Halfweg zijnde is de stand van zaken nog niet echt duidelijk. We kunnen hier alvast met zekerheid over een filosoofke spreken, die de absurde gebeurtenissen in het verhaal niet alleen oernuchter vertelt, maar ze ook continu laat interageren met zijn filosofische bespiegelingen.

Is it possible, in the final analysis, for one human being to achieve perfect understanding of another? We can invest enormous time and energy in serious efforts to know another person, but in the end, how close can we come to that person’s essence? We convince ourselves that we know the other person well, but do we really know anything important about anyone?

vond ik persoonlijk wel een schoon stofke tot nadenken. U hopelijk ook, zo vlak voor het slapengaan. Sweet dreams!

2 opmerkingen:

  1. mag ik vragen waar je die saint james gekocht hebt? ik dacht nochtans dat ze dat in belgie niet verkochten. En dan de scalloped shorts, zelfde vraag? Topshop heeft ze wel, maar niet naar mijn smaak.. Dus heftig op zoek naar alternatieven. Alvast bedankt, en leuke blog heb je!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt R.! Dat mag. Mijn twee St. Jameskes heb ik, helaas voor jou, bij De Kringwinkel gevonden (lucky shot). Misschien hou je best iets als Ebay in de gaten? Ik vind mijn shorts alleszins geweldig (high-waist, luchtig, crèmekleurig), ze komen van de H&M Conscious Collection (dus ecologisch want gerecycleerd), voor €14,95 heb je deze: https://lh6.googleusercontent.com/-C-ZC-XT5l70/TYJ1f6qI_uI/AAAAAAAABT8/d8dM1fPDPyQ/s1600/IMG_5277A.JPG Als ze nog in de rekken hangen tenminste... Veel succes ermee!

    BeantwoordenVerwijderen