zaterdag 9 juli 2011

Twist and shout.

Tomboyish Maya Villiger van het prettig wegklikkende Turned Out nam zus Greta langs achteren, met haar supersonische diafragma (du-uh, viezerds). En dan vooral voor de 'Balenciaga-V'. Nu kan een goeie ruginsnijding op zijn tijd wel eens deugd doen, maar ik ben dan weer gefascineerd door het hoofd van het model. Zie je haar paardenstaart namelijk elegant ontspruiten aan die hairy roll? Het trendwatchende krabbetje had er vandaag niet toevallig zijn mond van vol: want mm-mm, hou je vast, looks like the nineties are coming back!


In mijn lagere schooltijd, toen de outfit voor de komende drie dagen (behalve als het de volgende dag donderdag was, dan waren het er twee) werd klaargelegd door de Mutti, men de spot dreef met het sporadische beugelbekkie als de halve moestuin tussen haar spoorwegen was blijven steken (maar wie laatst lacht, recht lacht, sukkels!) en de skinny nog gewoon een broek heette, vormde de 'ponytail twister' een aangename afwisseling voor de reeks champignonkopjes met middensplits, loeistrakke paardenstaarten of in het ergste (lees: mijn) geval: Heidivlechten. Ik wist toen niet dat het vlindernetvormige plastic ding officieel zo heette, maar was er wel enorm door gefascineerd. Zelf heb ik het nooit in mijn bezit gehad (en volgens mij hoeft dat ook niet, want lukt het even succesvol met zoiets als een vork) maar wat je ermee kan is werkelijk magisch!


Van links naar rechts: het altijd goede basismodel, de boude variatie op het basismodel, het nog iets gewaagdere dubbele model, de kinky vlecht, brutale staartjes, het ondeugende bandmodel, en de spitante 'omgekeerd'. Voor uitleg met tussenstappen, check de bron. Voorlopig werd de twister nog niet gespot tussen de haarlak en paardenharen borstels tijdens de wintercollecties backstage, maar ik zou er niet van opkijken mocht Louis Vuitton of Dior een dezer met een luxe-editie in paarlemoer of schildpadhuid met 14-karaats gouden afwerking op de markt komen. Morgen waag ik me met mijn twist in de plaatselijke supermarkt, zien of het vonken geeft. Ik durf erom wedden dat de caissières hun permanent tegen volgende week hebben vervangen door het chique, doch praktische bandmodel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten