zondag 15 januari 2012

Sta op, gij luie slaper.

freunde von freunden
Marc groet 's morgens de dingen, Nicole en Hugo al zingend elkaar, maar wat spook jij allemaal uit, zo vlak na het wakker worden? De très inspirerende blog Sous Style nam nota van de ochtendrituelen van twee hippe dames uit New York, en ik dacht daarbij aan die van mij: een iets minder hippe dame uit een plattelandsdorpje. Bij deze dus: mijn wake up call-procedure van een doorsnee dag.

08:30 Daar gaat mijn alarmsignaal. Een wannabe loungy, aanzwellend ninetiesnummer dat lichtjes neigt naar de Proximus pianohit. Ik druk op de rechterknop van mijn klavier (snooze! wie doet het niet? (a)), met wat bijsturing van het onderbewustzijn durf ik wel al eens naar de linkerzijde neigen en de wekker koelbloedig het zwijgen opleggen (b).

09:00 a) Na drie keer snoozen verplicht ik mijn lichaam zichzelf uit bed te wurmen. b) Ik slaap. Opnieuw. Du-uh. (En heb van die vreemde ochtenddromen, thrillers met een weldoordachte clou. Ik word meestal zo'n halfuur later wakker in de overtuiging dat ik scenarioschrijfster zou moeten worden. Voor Flikken ofzo.)

09:05 Na een halve liter water: de dagelijkse badkamermatroutine. Honderd sit-ups en twee keer vijftig belachelijke beenbewegingen (the amazing race butt blast, leert research mij).

09:20 Een transformatie tot Sporty Spice (met ontploft kapsel) en een stretchsessie later, waag ik me naar buiten voor een rondje koespotting en tractortellen. In lichte draf, weliswaar.

09:55 Nog een halve liter water later stapt Miss Tomaat onder de douche, zingt ze mee met vrolijke hits op Radio 2 en denkt ze aan een mogelijke outfit. Meestal iets zwarts.

10:05 Dr. Hauschka verzorgt, de haardroger blaast, de borstel temt, de make-up verbergt/markeert, Paradontax doodt de beestjes. En zwart is altijd schoon.

10:20 Vitaminetijd. Banaan - kiwi - peer, magere yoghurt en een klets muesli. Als er een krant is, lees ik die onderwijl. Zoniet, dan lonkt de peecee.

10:35 Ik speur het gazon in de voortuin af, op zoek naar pakjes. De nieuwe hobby van de postbode is aanbellen, vooral niet wachten op respons, het pakje in kwestie ergens lukraak op het gras gooien om vervolgens weg te scheuren in zijn rode pretmobiel. 't Is een zotteke, eentje met paperboy-allures.

10:40 Ik lees post, e-mails, blogs en zet het sms-verkeer in gang. De machine in de bovenkamer mag ook aan. Op naar alweer een inspirerende dag vol verrassingen!

3 opmerkingen:

 1. Chapeau! Elke ochtend buik- en beenspieroefeningen doen én gaan lopen?
  Zou ik ook eens moeten proberen! (maar ik betwijfel of ik er de zelfdiscipline voor zou hebben)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wees gerust. Zo zot/sportief ben ik nu ook weer niet. Maar toch: twee à drie keer in de week doe ik het volgens dit schema. Merci trouwens, voor je feelgood-commentaar! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, zo hip en mooi van 's ochtendsvroeg, dat geloof ik dus niet he.. dat zal vast al brunch zijn geweest daar bij die hippe dames. Uw schema klinkt menselijker, veel menselijker (op dat gesport na dan toch)!

  BeantwoordenVerwijderen