dinsdag 10 januari 2012

Something old, something new.

Tweeduizendelf was het jaar dat ik mezelf vijgen, gestoofd witlof en bloedworst leerde eten, dat mijn sanseveria's als nooit tevoren groeiden (en bijgevolg het jaar van de Grote Verpotting). Het jaar als gemakkelijk slachtoffer van de theatrale ontroering (De Pijnders (Ceremonia), La Voix Humaine (Halina Reijn), Vertical Road (Akram Kahn Company)), dat ik meebrulde met Chad Valley (Now That I'm Real), Lykke Li (I Follow Rivers), U.S. Girls (The Island Song), van de vastberadenheid van Dexter Morgan en Sarah Lund (The Killing), van de kaas-, vijgen-, wortel-, chocolade- en appeltaart, van de risotto, de gegrilde mediterraanse groenten, de gember, avocado en de groene thee, van de lijstjes, de paardenstaart en de haardonut, de zwarte laarsjes met de veel te hoge hakken, het jaar van het minimalisme en de kleerkastuitzuivering, van de ruginsnijding, van Dries Van Notens eindejaarsprintjes en gouden haarring, van Haider, Phoebe, Philip, Raf, Stella, Vanessa, het jaar van het Boek (Fitzgerald! Ishiguro! Lanoye zowaar ('Gezever, dat mag uit pakskes komen. Soep van mij? Nooit.')! Salinger! Sagan! Tartt!), de Film (An Education! Beginners! Blue Valentine! Drive! Melancholia! Midnight in Paris! Fanny och Alexander! Repulsion!), van Marc Diddens moppen over Pieter De Crem. Het jaar van de regen, de zee, Berlijn, Schotland, Lanzarote, de zon, van de vele musea met opgezette dieren. Het was een jaar van vele verdrietjes, van inzicht, zelfontplooiing en verandering. Het was een jaar waarvan ik blij ben dat ik het achter me kan laten, maar dat me desondanks veel wijzer heeft gemaakt.


En nu? Tweeduizendtwaalf wordt het jaar dat ik eindelijk koffie leer drinken, mijn haar goed zal verzorgen, het jaar van Mad Men (seizoen 5), van de rode lippen, van langverwachte verfilmingen/verkrachtingen van The Great Gatsby, On the Road, Extremely Loud & Incredibly Close. Het jaar van nog meer boeken (het hele oeuvre van Charles Bukowski, de rest van Murakami, Charlotte Roche, J.S. Foer), van de kleerkastaanvulling en het Franse 5-piece-wardrobe-stappenplan, van Bruno Pieters (30 januari!), Véronique Branquinho (?), het jaar van de vastberadenheid en bovenal: van het (kleine, grote, onverwachte) geluk.


Gelukkig nieuw jaar.

xxx

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk om te lezen tijdens mijn studeerpauze!
    Zo origineel... dit is echt één van de beste Belgische blogs hoor :-) De lay-out, schrijfwijze, woordkeuze, onderwerpen: not like all the rest!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yes yes yes, inclusief toeters en bellen. 5piecen, ik denk dat ik me er na al die jaren over lezen ook eens aan ga wagen.

    BeantwoordenVerwijderen