maandag 30 april 2012

Ton sur ton.

v.l.n.r.: lawrence - lagarconne - vanessa jackman - alice goddard
Omdat het zogenaamde lenteweer de laatste tijd te wensen overlaat (al is er zo te zien beterschap op komst) en een stil vestimentair verzet zich aandient. Omdat zwart met zwart (met zwart) na een poos zo voorspelbaar wordt, en blauw het nieuwe zwart is. Omdat het een beetje doet denken aan schooluniformen en omdat de drang naar een verloren jeugd steeds iets romantisch heeft. Omdat het communietijd is met de daarbijhorende pakjes, gezonde blos en dan die zogenaamde zedigheid. Omdat de nineties stiekem altijd al hip zijn geweest. Omdat de blue jeans veel te vaak over het hoofd wordt gezien wegens te casual, te saai, te rudimentair. Alleen al daarom, een warme oproep voor een ode aan blauw op blauw, voor jeans, voor hemdjes met alle knoopjes dicht in te korte broeken met hoge taille. Kleedt goed af met zwart trouwens, dat blauw.

2 opmerkingen:

  1. Ook hier is er een hele herontdekking van de jeans op gang gekomen! Alleen... heb ik enkel zwarte broeken in mijn kast hangen. Dus tijd voor wat nieuwe jeans! Heb je toevallig een tip waar ik mooie (en dito kwaliteit!) kan vinden? Die MiH schijnt goed te zijn maar dat prijskaartje staat me minder aan..

    Geweldige blog overigens!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Merci! Ik ben allesbehalve een kenner hoor, ik doe hier maar wat alsof. Van Current/Elliot, Acne, A.P.C. Jeans en Mardou & Dean (een Scandinavisch merk genoemd maar twee personages uit de boeken van Kerouac) heb ik goede geruchten opgevangen, al zitten die in de prijsklasse € 120 en hoger. Zelf dweep ik veiligheidshalve nog steeds met classics als Cheap Monday, Lee en Levi's. COS heeft ook best goede broeken. Maar nogmaals: ik ben slechts een jeans-amateur. Succes met de zoektocht! x

    BeantwoordenVerwijderen