donderdag 19 april 2012

Wasser im Keller.
Bij het kleinste sprankje zon lijkt het gros van de mensheid de zomergarderobe te raadplegen, melkflessen of schilferige winterhuidjes ten spijt. Een vreemd fenomeen, waarvan ik menigmaal slikkend en gruwend wegkijken moet. Onder het motto dat men ergens hoort te beginnen, doe ik dat nogal op de tast, aarzelend en tergend traag. Alsof ik elke prille lente een eerste date heb met de zon. En zoals dat gaat met ouderwetse afspraakjes, wordt het naakte gedeelte steevast opgespaard tot de vijfde editie (of tot na het huwelijk, als je 't heel erg conservatief wenst aan te pakken). De lentelook, dat gaat bij mij in zuinige tussenstapjes. Beider biceps krijgen het licht pas vanaf extreme warmtegolven te zien, het marcelleke blijft een constant laagje tot putje zomer, de benen gaan ten vroegste bloot vanaf vijfentwintig graden Celsius. Vandaar dat jurkjes in het nog onwennige gedeelte een moeilijke zijn.° Panties blijken in de loop van de dag namelijk te warm, met jeuk en plaatselijke zweeterupties als vervelend gevolg. De lente, dat is dus het ultieme broekseizoen. Zo vertelt ook mijn koopgedrag. Gisteren nog vond ik er twee, en liet er, na een tot mezelf gerichte preek, vijf hangen. Wat hen allen verbond, is hun lengte. Of beter nog: hun korte. Mijn oma heeft alweer een goede reden tot betweterij ('Was de stof op misschien?'), opa zal monkelen over water in mijn kelder en Bent Van Looy krijgt een gratis eerbetoon. Hoe het ook zij, mijn lente is kortgebroekt, in slechts bescheiden mate. Als de broek van zichzelf trouwens niet 7/8 genoeg is, dan rol ik ze wel op.°° En u, (hoe) draagt u de broek?

1/ pants: essentiel - shoes: gap × pierre hardy

2/ pants: h&m trend - shoes: bullboxer

3/ pants: cheap monday - shoes: vintage

4/ pants: zara - shoes: bb

° Ligt het aan mij, of hadden ze dit seizoen geen zin om mooie jurkjes te fabriceren? Quelle merde! Voorlopig moet ik het deze zomer met afdankertjes en korte broek stellen.

°° Een vaste gewoonte. Doe ik overigens ook met bovenkleding. Ik meen ergens te hebben opgevangen dat veel Vlamingen dit doen (verbaasde blik) en dat dit te wijten is aan hun werkmentaliteit (ongelovige blik): handen uit de (opgerolde) mouwen!

5 opmerkingen:

 1. Haha, plaatselijke zweeterupties, ik weet spijtig genoeg soms wel waarover je het hebt! Ik ben ook één van die mensen die onmiddellijk de nylonkousen opzij smijt en met triestige beentjes naar buiten huppelt maar ik vind dat zo tof, ook al was de anti-climax er oh zo snel.

  Ik wil mijn broeken dragen zoals jij hier, maar echt, ik droom van mooie oranje wollen sokjes in mijn pseudo-Isabel Marants met een opgerolde broek maar 't komt er maar niet van! Ik heb wel een zalige bandplooibroek gekocht bij Essentiel en de 'uw broek is te kort' en Bent Van Looy opmerkingen krijg ik ook voortdurend! Niets beter dan broeken die ietsje te kort zijn, me dunkt.

  En over die Australische labels: 't is echt wreed, Rhiannon van Liebemarlene post volgens mij elke week wel een AUS/NZ lookbook en ge hebt ook zo'n overvloed aan toffe Australische webshops en blogs. Zwaar contrast met mijn voormalige Home And Away-verslaving!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. niice!!! Ik heb een vraagje! Je broek van essentiel + die van h&m trend (de kleur, de kleur!); wanneer heb je ze gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht dat dat echte IM's waren! Maar dit zijn ook mooie look-a-likes ;-) Van Bullboxer zei je? Dat moet ik onthouden! Ik vind mijn zwarte zooo mooi, dus een paar beige zou ik ook niet afslaan! En opgerolde broeken zouden verplicht moeten worden, vind ik. Staat veel mooier in de lente en zomer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben fan van water in de kelder, doe ik ook rustig aan mee! (Zelfs al voor de bent van looy hype, toen was ik nog die hard rokjesdrager, en die ene keer dat ik dan eens een broek uit de kast haalde, moest die opgerold, sowieso!)
  Fijne broekskes en schoentjes allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. °Lies: Ha, ja het ontspringen van dat straaltje, dat je tergend gestaag naar beneden voelt glijden, kruipen bijna. Een ware hel...

  °Anoniempje: De Essentielbroek is eigenlijk onder(ste)deel van een pak - een jumpsuit, noemen ze dat - al een paar jaar in mijn bezit. H&M: verleden week, op woensdag. Het was de laatste uit het rek, dat dan weer wel.

  °Laura: Gefopt! Ze zijn dan ook bijna-net-echt.

  °Hannelore: Strak plan en muchas gracias!

  BeantwoordenVerwijderen