dinsdag 5 juni 2012

When home alone...


WSJ - Mark Borthwick+Maria Cornejo by adam golfer // bread and circus by sweet bird of youth //
clafouti sandwiches by thank you, ok // fried egg sandwich with bacon & blue cheese by smitten kitchen//
... blader ik urenlang door mijn meest dierbare kookboeken (de basis / mama's knipselschrift / breakfast, lunch, and tea / chez rachel / 365 goede redenen om aan tafel te gaan) om te kiezen wat ik maken zal - vis in de oven, gegrilde kip of prei, een salade met alles-wat-lekker-is bijeen, iets met spinazie of een meer verfijnde versie van gratin dauphinois? - om uiteindelijk te eindigen met de resten puree en de meest goddelijke balletjes (deze, maar dan gebakken en met twee eetlepels oregano, een halve el. komijn en een el. rozemarijn erbij) in de meest goddelijke tomatensaus van eergisteren (en nu dus nòg goddelijker). Mét verse broccoli. En wel een hele tros -of hoe noem je zo'n stengel met groene roosjes?


(En dan zet ik de hitzender loeihard, brul ik mee met volle mond en lik ik mijn bord bijna helemaal schoon, want er is toch lekker niemand thuis.
Maar dat hou ik liever tussen ons en deze haakjes.)

1 opmerking: