zondag 3 juni 2012

Et Dieu...créa la femme (et sa garde-robe d'été).

Screencap Gallery 
Het lijkt allemaal zo simpel als je Brigitte Bardot bent en op vintage pellicule zo met je derrière wiegt dat je voor oproer in de mannelijke broek en een groene teint op menig vrouwengezicht zorgt. Dan krijg je meer dan vijftig jaar later, nu dat achterste is verrimpeld en uitgezakt en enkel je bekohlde flikkerogen doen herinneren aan die schoonheid van weleer, nog steeds jonge veulens op drift bij het zien van je initialen, tumblr's aan je gewijd en diehard nostalgici op queeste naar je oude films en muziek. Zo simpel als je kostuums in de prent die je status als sekssymbool heeft bewerktstelligd. En eigenlijk hoeft een zomertenue ook niet veel meer dan dat te zijn. Zelfs niet nu, meer dan vijftig jaar later. Want met twee t-shirts (een zwart en een wit), twee jurkjes (een rood en een blauw), capribroek, trenchcoat, en een paar vlot aanschuifbare muiltjes kun je al heel wat kanten uit, ergens te velde of aan een zomers strand, zo blijkt uit 'Et Dieu...créa la femme'. En bij tijd en wijle het geboortepakje, dat ook. Al is het natuurlijk simpel, met de wespentaille van BB. Desalniettemin: mocht iedereen wat vaker Cha Cha Cha-end en neuriënd door het leven gaan: de zomer zou nog stukken mooier zijn dan ze meestal al is. Zut Alors. Waar blijft die vakantie als je 'm nodig hebt?  

3 opmerkingen:

 1. Hoe doe je het toch, Nel! :) BB is bij iedereen gekend en bekend, maar toch kan jij haar 'vernieuwen', als je snapt wat ik bedoel. Talentje! Over die basic zomertenue ben ik het ook helemaal met je eens! Misschien kan een gestreept truitje (voor de koele zomernachten) het nog afmaken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja! Helemaal mee eens :)
  Ik moet die film eigenlijk maar gewoon eens gaan kijken, schande dat ik dat nog niet gedaan heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. °Laura: Hihi. :) Streepjes beschouw ik sowieso als het fundament van alle garderobes, ja zelfs van mijn bestaan. Een marinière is de pint, al de rest het overtollige schuim. Toch, goeie bal!
  ° Hannelore: Zeker doen! Moge mijn grondige, goed beargumenteerde review de ultieme duw in de rug zijn (zie 'het haastige oordeel').

  BeantwoordenVerwijderen