dinsdag 31 juli 2012

Opdrukkunst.


vintage (binnenkort zelfs heritage) olivier strelli / zara /
maarten van der horst x topshop / vintage gap /
 dries van noten / burberry prorsum

Na veel vallen en opstaan heb ik me er ondertussen bij neergelegd door het als een gave te zien die niet voor mij is weggelegd. Ik hou nochtans zo van de mix and match-technieken van Dries Van Noten, kan intens genieten van Christian Wijnants' kunstige ontwerpen. In de praktijk lijkt het echter minder goed te lukken. Ze zijn zo vaak te flets, te voor de hand liggend, te schreeuwerig ook en immer slecht te combineren. De enkelingen die ik bezit gaan vaak in de blender met het al te betrouwbare zwart. Verschillende printjes door elkaar, en bedrukte stoffen in het algemeen: ik kan het niet, het lukt me niet, al zou ik het soms wel eens graag willen. De overweging dat ik ze sneller beu zal zijn dan een neutrale stof, is meestal doorslaggevend in de winkel. Soms verplicht ik mezelf niet te zo te muggenziften, vaak blijkt dat achteraf weer eens de foute zet te zijn geweest. Die opwellingskoopjes sneuvelen als eersten bij de selecties, na lang roerloos in de kast te hebben gehangen. De oudstrijders zijn echter gekoesterde pareltjes die, niet vaker dan nodig, het daglicht mogen zien. Bovenstaande lappen zijn daar een voorbeeld van. Al heb ik ondertussen beslist de Topshopjurk uit handen te geven (zie koopjeshoek). Dat Hawaïaanse bloemenfeest was me net dat ietsje te vrolijk.

2 opmerkingen:

 1. woaw! jij hebt dé burberry porsum trui! Op net a porter vond ik hem nog iets te duur, maar heb jij hem toevallig goedkoper kunnen vinden (en zo ja, donde?)
  Gracias!

  Leuke post over printjes trouwens, I feel the same way about it!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Honey, it's my paycheck you're looking at! Heb een tijdlang copywritings gedaan voor Oh Oh Verso, vandaar komt-ie ook. Wist trouwens niet dat het dé trui was. Onbedoeld hip, zeggen ze dan.

   Verwijderen