dinsdag 7 augustus 2012

Summertime Sadness.

  

1/ Araks SS12 lookbook 2/ William Hurt en Kathleen Turner in Body Heat 3/ La Isla Mujeres, Mexico via 10.17 4/ mijn beachwear 5/ Arles, Provence via Jeanne Damas

Dag. Ik ben het. Gewoon, om een beetje te zeuren. Over het gras, dat altijd groener lijkt aan de overkant. Hoofden met steil haar verlangen naar krullen. En andersom. Wanneer de zon straalt, wordt het vaak te warm en ook bij regen zaniken de mensen. Vakantietijd vraagt om geweeklaag. Vooral als het dilemma 'werken aan de toekomst of aan een bruin vel' zich opdringt. Ik koos voor het eerste. En dat gaat niet goed samen met weg zijn van huis.Van reizen word ik namelijk lui, ledig en inspiratieloos. In plaats van rond te dollen in flinterdunne gewaden en de schuimkoppen van de zee mijn tenen te laten kussen, heb ik mezelf opgesloten in het echte leven, dicht bij huis, waar alles wat reilt en zeilt me de juiste impulsen geeft. Ik mep lastige vliegen dood en tracht de bloedingen bij het zien en horen van andermans reisverslagen te stelpen door mezelf blommekees en fruitmanden te kopen. Schaarse tripjes hou ik bewust kort, zuinig en dichtbij (de Oostkantons zijn het nieuwe Spanje) om alert te blijven en de grip op mijn zelfopgelegde taken niet te verliezen. Er ligt allerlei moois in 't verschiet waar eerst flink moet voor worden gewerkt, maar sociaal genetwerk (van die online platforms waar ik zogezegd van wegblijf, maar er ondertussen wel alles heb gezien) geven steeds weer impulsen me voor de volle twee weken in exotisch zand te begraven met een stapel boeken binnen handbereik. Daar waar het zo heet is dat enkel een bad met ijsblokken als in Body Heat soelaas brengt. Desalniettemin is het altijd beter te verlangen. Want wat is een mensenleven zonder het hartstochtelijke smachten? Ronduit niks. En toch zeur ik graag een potje, tegen beter weten in. Bedankt voor uw aandacht. Zomert u vooral vrolijk verder.

4 opmerkingen:

 1. Ik heb helaas nog niet veel van de zomer gemerkt (rotweer! herexamens!) dus ik zeur mee. Bah.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet getreurd, den deze gaat ook niet op vakantie deze zomer. De laatste tijd ben ik meer bezig met werken om te leven ipv leven om te werken wat ik de laatste jaren gedaan heb. Niet dat ik al werk, ik studeer nog, maar ik studeerde/werkte/danste/chiro'de mij kapot. En dat moet maar eens gedaan zijn. Dan zou een vakantie misschien wel nodig zijn, maar ik probeer meer te genieten van België en haar mooie steden. Of Holland met al zijn gezellig dorpjes want van warme oorden word je inderdaad toch maar lui.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh, ik ben toch een fervent vakantieganger. En ik hou van op reis gaan (zelfs de heen- en terugreis). Maar gaan bakken in Turkije in een all-in? No way! Een vakantie hoeft trouwens ook niet duur te zijn en zeker niet ver van België te liggen; Normandië of Nederland is ook heel mooi! :) 'Staycation' begint nu trouwens ook 'in' te komen he ;) Juli was mijn vakantiemaand want nu moest ik - helaas - studeren. Slecht weer in augustus vind ik dus helemaal niet erg ;) Geniet er nog maar van! Ik zie daar trouwens een heel mooie bikini! Mag ik vragen waar je die gekocht hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Meid,

  Mooie foto's echt een leuke post :)

  Ik kwam toevallig op je blog en ben direct verslaafd dus moet ik je wel achtervolgen ;)

  Ik geef mijn eerste giveaway op mijn blog waar je een $ 25 shop tegoed kan winnen !

  Kom gerust een langs :)

  Liefs,

  Janice

  the-fashion-milkshake.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen