zaterdag 22 september 2012

Long time no see.

        
 1/ De tuin, waar de zon gezwind achter de bomen zakt en de wilde kastanje ongemerkt gelig bruin is geworden. 2/ Het dorp, waar gratis pensen en sappige roddels het volk tot sluitingstijd richting de kleine zelfstandige stuwen, en ik mezelf per fiets langs bijna vervlogen herinneringen gids. 3/ De warme stoffen, die nu eindelijk officieel de kast uit mogen. 4/ De oubollige bloemen, die door de eerste dampen van de chauffage verwoed openknallen en geuren. 5/ De tweedehands verkoopsite, die me dan toch dat ultieme paar schoenen schonk.

Of hoe die eerste herfstdagen in milde vreugde werden doorgebracht.

3 opmerkingen:

 1. Als ik heel eerlijk mag zijn: eigenlijk ben ik wel fan van de herfst. Ik hou van warme temperaturen, maar dan liefst op vakantie. Het liefst hul ik mij in dikke truien, lange jassen en enkelbotjes - wat in de zomer een dikke 'no go' is. Echt, toen ik gisterenavond nog even ergens naartoe moest en ik de typische 'herfstgeur' rook (van de open haarden/kachels die aan't branden zijn) werd ik helemaal warm vanbinnen. Ik hou enkel niet van de dagen die verkorten. En van regen hou ik ook niet (waar we in de herfst wel veel van hebben).

  PS: die muiltjes in de laatste foto zijn mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaa! Die schoenen wilde ik ook heel graag, nooit kunnen bemachtigen spijtig genoeg. Herfst is mijn favoriete seizoen. Terug truien en botjes en jassen en... dragen. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn lijstje, het lijkt me dat je niet mag klagen over de herfst! ;)

  BeantwoordenVerwijderen