maandag 10 september 2012

Sweatshop deluxe.

versch // strootloos haar x burberry prorsum x reversible zara x zara

Dan heb ik eens een duur stuk stof in de kast hangen, lijkt dat gedoemd nooit het daglicht te zullen zien. Liquide goedjes, scherpe voorwerpen en mijn aangeboren lompheid zijn factoren genoeg voor ontbindingsgevaar. Maar dan is er zoiets als het lifestyle event. Mijn bekendheid reikt niet ver genoeg om persoonlijk te worden uitgenodigd voor dat soort decadentie, maar met een schoonbroer die naar glamour geriekt liggen zo'n dingen enigszins binnen handbereik. Aanvankelijk hielden garderobestress en geveinsde desinteresse me nog thuis houden van dat soort griezelig glitterende feestjes. Tot ik op een keer ontdekte dat er mensen waren die het aandurfden in hun dagelijkse kloffie op zo'n rooie loper te gaan staan. De wereldberoemde quote van I. Marant indachtig ("If a French girl has to go out, she is going to start by dressing up, then at the last minute, she's going to grab the old jeans that she was wearing all day and say, "F*** it! I feel more me like this.") kan ik in casual chic zwart elk gala aan. Bekende koppen incluis. Want dat dat soort mensen ook last hebben van slecht zittende korsetten, teenverkrachtend schoeisel en sputterende smalltalk wordt na elke partycrash weer eens bevestigd. Al benijd ik het gros wegens perfect zittende helmbossen en matgepoederde gezichten. Dankzij die nagelnieuwe sweater stroomde het zout me namelijk in wild kolkende rivieren van het gelaat en wist mijn froefroe niet waar eerst springen. En toch wist ik de vrolijkheid zelve te blijven. Staarde ongegeneerd naar de paradepaardjes rondom, neuriede mee met de catwalkhits en gaf ongezouten commentaar op glitterbroeken, luipaardprints en rondborstige (echt of niet?) types van de teevee. Na vijf rondes langs de hapjeshoek en een kuip champagne of drie ontsluierde ik het geheim achter mijn rok (die eigenlijk een omgekeerde jurk was) aan enkele toevallige passanten. Maakte ik er een sport van door het beeld van de doldraaiende camera's rondom te lopen. En luisterde ik gespeeld aandachtig naar de slaapverwekkende avonturen van een niet nader genoemde tv-kok.


Ohja, de trends, die spotte ik ook. Voor een glamoureuze winter gaat u best voor kleurboekensembles in mosterdgeel, wijnrood, flessengroen of helblauw (Essentiel). Voor 7/8 zijden broeken met boemenprint (Sandrina Fasoli), een jurk die wel een jas lijkt en omgekeerd (Joanne Vanden Avenne), een grijze gestapomantel (Tim Van Steenbergen), Daltonoutfits (Black Balloon). Afgewerkt met kilo's bont of hier en daar een franje ex-dier. Al is dit slechts een greep uit het aanbod. Voor een objectiever verslag kijkt u hier, hier of hier.

3 opmerkingen:

 1. HA HA, zalig verslag! Ik hou van je subjectieve en ongezouten mening :-) + perfecte outfit; van die afgelikte en mega trendy outfits vind ik vreselijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die trui is ZO tof! mag ik vragen hoe hij valt? en welke maat je hebt genomen? tank joe!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hè?! Ik heb een S-je, gewoon mijn maat. Hij valt sowieso wat flubberig en wijd, maar da's het model denk ik...

   Verwijderen