maandag 8 februari 2016

It's a girl!


 
   
1 / 2 / 3


Toen we elkaar een jaar of twintig kenden deed ze me een ketting cadeau. Tijdens de overhandiging van het pakje vertelde ze dat de kleur 'echt perfect bij me paste'. Dat en haar tevreden gelaatsuitdrukking deden het beste vermoeden. Maar toen ging het papier eraf. Het snoer bleek een knalroze elastiek, de schittering van de diamanten accentueerde hun vervalsing in precies dezelfde tint. Blijdschap veinzen is een uitdaging wanneer je in gedachten de hele ruimte onderkotst.

Behalve een paarse broek in fluweel en een oudroze sweater die met niks te combineren vielen (daarom droeg ik ze samen) heb ik nooit een bijzondere voorkeur voor varianten op magenta gehad. Barbies leefomgeving vond ik interessant maar weinig inspirerend. In mijn tienerkamer was alles zonnestraalgeel, inclusief bureaustoel en gordijnen. Maar zelfs aan de smaak van gestoofd witloof valt te wennen. En volgens kleurkaartjesbedrijf Pantone zijn babytinten je van het dit jaar. En toch wist ik niet wat me overkwam toen ik tijdens mijn zoektocht naar beddengoed halsoverkop verliefd werd op linnen poedertinten. In de bedstee vertoef ik zelden alleen, daarom weet ik ook zonder navraag dat er van mijn decoratieplannen niks in huis komt. En het argument dat je niets ziet met je ogen dicht zal honend weggelachen worden. Maar dagdromen mag, en bovenstaand slaapkamertextiel helpt daarbij.

Sinds die dag, twee decennia geleden, heb ik alleen nog envelopjes met geld gekregen. Maar mocht ze ooit vragen wat ik voor mijn nieuwe leeftijd wil, dan ga ik voluit voor een dekbedset. Zo eentje in een kleur die perfect bij me past. Dan kan ik het nog altijd op een ander steken dat hij de nachten voortaan in een meisjesboudoir moet doorbrengen. Maar wist je dat je met je ogen dicht echt helemaal niets ziet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten